Alla inlägg under januari 2009

Av Linda Berggrensson - 13 januari 2009 22:08

Små ont långt bak i halsen, en feberkänsla som kommer och går, tillsammans med en ömmande skalle och nacke...nåt e på gång! Min fina kollega S gick hem från jobb idag, feber och allmänt kass. Hälften av barnaskaran är hemma från förskolan...vi får väl se vart denna sak leder. Har dock inte tid att vara sjuk, hemlisar, träning och fesligheter till höger och vänster, det går ju inte.


Det blev i alla fall ingen träning ida, vågade inte chansa, hoppas däremot på att få ställa mig på crosstrainern i morgon, hi, hi!


Snart kommer John Blund

Av Linda Berggrensson - 12 januari 2009 21:43

Gitte, jag tror inte du vet...

är i alla fall inte med barn om du trodde det :-)


Natt i natt

Av Linda Berggrensson - 12 januari 2009 21:29

Ja, hur som helst och vad som än händer oss, är det ju en sanning som vi inte kan påverka då våra andetag fortfarande håller oss vid liv...


Idag tror jag att jag fått en ny insikt i denna sanning och det är att även om vi är två eller fler som delat, och då menar jag verkligen delat, samma tunga händelse behöver våra liv inte gå vidare i samma riktning utan händelsen kan göra att man går vidare på vars ett håll.


Jag tror att detta just hänt mig och det känns märkligt. Inte förkrossad inte

 nöjd, känslan jag har innefattar tomhet, men känns som en erfarenhet som jag inte fått för sista gången. Jag är inte själv en del av händelse,n men varit nära den och nu är det min väg som blir annorlunda, ja märkligt.


Detta är säkert ett svår förståeligt inlägg för många men jag vet själv vad jag menar och denna gång skriver jag bara fär mig själv, behöver få ut mina tankar. 


Nu till något annat men med samma rubrik:

Livet går vidare...

Jag har tagit ett nytt steg idag, steget mot ett positivt leverne. Ett träningspass som var roligt, svettigt och energigivande...


Oj, nu gör visst Johan Glans och Björn Gustafsson ett Abba medley på tv´n, underbar killar!


Hej, hej



Av Linda Berggrensson - 11 januari 2009 21:47

inte för alla i hela världen, men för några och dessa några betyder väldigt mycket för mig... Känner mig lite busig och hoppas att det ska bli en bra överraskning :-)


Söndagkväll igen och jag laddar för att starta en ny arbetsvecka i morgon. Har faktiskt planer på att gå och träna innan jobb, dock bara planer ännu så länge...

Efter jobb ska jag nämligen till min massör och då finns inte tid för träning också. 


Sov sött!


Av Linda Berggrensson - 10 januari 2009 23:57

I bland kan man fundera lite på det...

Huset är ofta fullt av ungar, något jag älskar. Dörren står öppen och alla ska känna sig välkomna, stora som små.

Men i bland kan det också vara så att man känner sig som mamma till lite väl många och till lite väl vuxna människor :-). Det är kanske inte lika kul.


Nu ska jag snart krypa ner i min säng!

Godnatt

Av Linda Berggrensson - 8 januari 2009 21:45

För detta är ju bara andra dagen för mig denna veckan och jag kännr mig alldeles slut i rutan. Det har varit en aningen intensiv dag, kan man säga...

Fick veta idag, av en av min chefer, att jag ska åka till Kalmar den 16-17 april och besöka olika förskolor där, verkligen en helt underbar överraskning! Några av de har jag läst om och några har jag fått föreläsningar kring, en superrolig sak, tycker  jag.


I morgon börjar äntligen de nya avsnitten av AMIGO på Svtb kl 18.45, missa inte!!! Det ska bli så roligt att sitta framför sin man var fredag ett tag framöver.

I morgon sitter dock ett glatt gäng i vår soffa framför tv´n och tittar, det blir pizza och säkert lite annat gott! Roligt!!!


Godnatt, till er!



 _______________________________________________________________

JA, PETRA DET ÄR DEN GRUPPEN JAG MENAR! FICK HÖRA IDAG ATT DU OCKSÅ VAR MED I DEN, INTE FÖRVÅNAD, MEN VÄLDIGT GLAD!!!

HA DET FINT! KRAM

Av Linda Berggrensson - 7 januari 2009 22:06

Ja, så har man då tagit första steget mot en ny arbetstermin. Första dagen på två veckor och det var minsann helt underbart att vara tillbaka. Jag har sagt det innan men säger det igen, jag tror att jag har världens bästa jobb. Det innefattar mina arbetsuppgifter, kollegor, barn, föräldrar, chefer, ja ni kan nog förstå att jag menar allt.


Har varit oerhört generös mot mig själv ida. Jag har köpt ett träningskort, sååå glad och taggad. Flowing...lät väldigt spännande!


Nu ska jag mäta mannens alla vinklar, en liten bustanke som ni kanske snart får känna till.


Natt i natt

Av Linda Berggrensson - 6 januari 2009 16:13

Julafton - Vaknade vid lagom tid för att hinna med det sista innan jag skulle i väg och jobba. Ja, jag sjöng i Östra Grevie kyrka på julafton. En jättesöt Gudstjänst där man med hjälp av besökarna gestaltade julevangeliet. Många av besökarna var barn som fick lämna fram olika bibelfigurer efterhand som de nämndes i berättelsen. På några ställen stannade man i berättandet och jag sjöng en sång som passade in i evangeliet.  När jag kom hem var det snart dags för gäster, då vi virade julen hemma hos oss i år. Jättemysigt!


Juldagen - Var inte så seg som den kan vara. Vi var bjudna till våra vänner F och J som nyligen förlovat sig och närmat sig ett datum för bröllop... snart!  Vi hade pratat om utgång denna kväll, kanske bowling eller biljard men det blev inget med det. Efter god mat och dricka och en massa babbel var det liksom inte läge att ge sig ut i stan. Kvart i ett tassade vi, jag och mannen hem till vårt och somnade gott i sängen.


Annadag jul – Firade vi jul med min lillebror och hans familj. En mysig em, kväll, gosa med brorsbarnen, snacka strunt med svägerskan och titta när pojkarna spelade wii. När jag och våra småbusar åkte hem fortsatte mannen och brodern vidare ut i nattlivet. Mannen var hemma sent och dagen efter var han lagom rolig!


27/12 - Danne jobbade. Medan jag var en aktiv fotbollsmamma. VI gjorde vimplar till killarnas lag att ha med ut på matcher och annat. Mycket kreativa killar må jag säga och det var väldigt demokratisk stämning, härligt!  På kvällen var jag, F, P och tränarna/lagledarna i stugan och spånade inför att anordna en cup för våra killar. Det började med pizza och vin, slutade med någon konstig lek uppe på stolar och väldigt mycket garv!


28/12 - Var jag äntligen hemma hos min finaste N. Min tvillingsjäl och mitt stora stöd under hela min utbildning, VI följdes åt i tre år och kämpade på tillsammans. Nu när heltidsarbetena tagit över blir det inte lika lätt att träffas och jag njöt varje sekund jag fick andas i hennes närhet. Vi åt gott julgodis och chokladfondue, vet inte om jag vågar nämna att jag även lyckades klämma i mig en rejäl bit mögelost, jag älskar ju ost!


29/12 – Denna dag var vi bjudna till A och V i Höllviken, Doris och ena knäckebrodern. En bjudning som jag själv varit med och planerat en vecka tidigare men som jag med några öl i kroppen glömt bort… lite pinsamt! Det blev i alla fall en helt underbart rolig kväll. Först blev det diskussion om vi skulle köra hem och snabbt kom vi fram till att vi skulle sova över helt enkelt. Då bjöds t på GT och på oerhört god mat. Än i dag kan jag ångra mig att jag inte slickade av såsen frånmin tallrik, A är fantastisk på att laga mat. Därefter snackades det lite, barnen bekantade sig med varandra och snart kändes det som om vi var en enda stor familj. Vi dansade runt deras 3 meter höga julgran medan A spelade dragspel. Mer snack och GT, snacks och GT osv. När klockan var halv tre på natten bäddades det till barnen i det stora allrummet på ovanvåningen. En härlig syn. Vi vuxna fortsatte vårt samkväm kring pianot där det sjöngs stämmor och spelades en bra stund till in på den nya dagen.  När vi ladies till slut tog tag i vår skönhets sömn höll killarna på att underhålla sig själva och oss en stund till innan även de gick till sängs.


30/12 – Vaknade vid 12 och kände mig helt ok. Det gjorde nog de flesta av oss dock ej alla… Det blev en lugn och mysig start på dagen men med en hejdundrande frukost. Enorm och supergod! Vi tips av lilla V att testa leverkorv med senap på, det var grymt enligt honom själv! Efter några timmars återhämtning var det dags att åka hem. Denna underbara kväll, övernattning och morgon är en av de roligaste dagar vi haft! Tusen tack för det! När vi kom hem på kvällen var det dax för mig och mannen att svida om. Ett besök på vår favoritrestaurang var planerat eftersom vi firade 18 som par denna dag. En härlig måltid i lugn och ro avnjöts på Kin Long i det rum där man sitter på golvet och äter. Det tog ett tag innan mannen kunde finna bekvämlighet medan jag direkt gillade atmosfären och situationen. Sprödfriterad kycklingfilé med koriandersås är nog en av de godaste rätter jag ätit. Gott i kombination med kinesisk öl… ja då! Efter en romantisk och smaklig stund hämtade vi killarna hos F och J som snällt ställt upp och varit barnvakt. Vi la oss inte tidigt denna kväll heller, men den avslutades hemma i lugn och ro och med förväntan inför morgondagen.


Nyårsafton – Kl 17 skulle F, J, M och T komma till oss. Vi hade dukat fint och värmt upp vårt uterum med belysning som mannen handlat till dagens ära. Vi började skåla in årets avslut med glögg eftersom det var så kallt. Vi hade en flaska kvar med Blossas glögg 2007, den bruna flaskan med smak av havtorn och kanel, mmm så gott. Det är nog den bästa de haft, tror jag. Förrätt var hummer för oss vuxna och en tacotubes för barnen. Varmrätt var bakpotatis med varmfyllning, oxfilé, fläskfilé smörsteka kantareller, bearnaisesås, rödvinssås, vitlöksmarinerade grönsaker, mycket gott! Efterrätt var en kanel- och limemousse med varma hallon. Barnen fick smörstekta päron med mjölkchokladmousse. Förövrigt bjöd kvällen på annat smått och gott i ätväg, mycket sång och musik och snickelsnack om allt mellan himmel och jord, givetvis en del bröllopssnack! Klockan tolv var det tid för raketer och jag fick äntligen vara med ute och titta. De tidigare åren har lilla J inte velat gå ut och jag har fått stanna inne med honom. Jag blev så överraskad över en rakets vackra sken att jag skrev och förtjusning, det gjorde mig ännu mer överraskad. Trodde inte att jag skulle kunna imponeras av detta skräp, men just den raketen var väldigt fin. När jag sen fick återuppleva den igen genom vår egen nyårsraket kunde jag tack o lov kontrollera min förtjusning lite bättre. Klockan 03 tyckte M, det var dags att gå hem och efter lite smådispyter mellan henne och oss vuxna gick de hem och trots de sista småsura minerna, var vi alla nöjda och glada över 2008 års avslut och 2009 års början. Strax därefter i hoppade vi i säng! Det sämsta med denna dagen var att vår diskmaskin hade bestämt sig för att ha gjort sitt. Kul, med trerätters diskning…förhand…nej!


Nyårsdagen - Är ju som bekant en av de lugnaste dagarna på året. Vid lunchtid kom F förbi och tog upp matbeställning till pizzerian där han bokade bord till oss senare på kvällen. Väldigt klok idé! Klockan 18 samlades nyårsgänget återigen tillsammans med B och A-K på vår lilla pizzeria och i stället för att som övriga gäster vänta i över en timme på att få mat hade vi förbeställt och kunde njuta av både besöket och av maten. Det blev några timmars samkväm innan vi gick hem och mös.


2/1 Fredag och dax för Skånecup för våra små J. Även om de var jätteduktiga blev de ”bara” två  i sin grupp och därmed inget slutspel… tyvärr! Killarna var besvikna och mellan J hade dessutom ont i sin fot då en kille ett av motståndarlaget stampat på hans fot. På kvällen kom min mamma till oss och vi åt skärgårdssoppa med räkor och delade en hummer. Danne var och spelade så det blev mycket flicksnack. Tillsammans med små J spelade vi hav, land, stad..en tacksam lek. När mamma åkte hem var jag urtrött!


3/1 Åkte jag och de stora J´na och hämtade deras mormor.  Vi handlade saker till kvällens bjudning och men vårt viktigaste uppdrag var att de skulle få ta vars ett hål i örat. Tillslut lyckades vi få det gjort och killarna blev nöjda. Hem och överraska pappa och lilla J. Sen stack jag och mamma till Stoff och Stil och handlade tyg till det stundande bröllopet… ett jättefint blå/turkosfärgat tyg med blommor på. En snabb sväng in på skopunkten innan jag lämnade av henne hann vi också med. Ett par jobbstövlar till mig för 49 kronor inte illa. När jag var hemma igen hade mannen och killarna börjat plocka undan lite. Jag började med maten och dukningen. Fläskfilégryta med Dijonsås och hemmagjord klyftpotatis, väldigt gott.  Till efterätt skulle de få smaka på min omtalade vita chokladkaka med päronkonjak i, kan ju nu i efterhand säga att den gjorde succé som vanligt. Mitt i allt kom vi på idén att köpa ett playstation till oss själva, att ha i vardagsrummet, eftersom killarnas står på deras rum. Tanken var att det kunde vara bra att ha Buzz tillgängligt om det skulle bli många tysta stunder under kvällen. Det var nämligen första riktiga daten med detta par även om det känns som att vi känner varandra en hel del redan då vi ses i ofta och i olika sammanhang. Kan berätta att det inte blev någon enda tyst stund på hela kvällen. När de gick hem halfyra hade vi skrattat så magmusklerna värkte och ventilerat allt mellan himmel och jord. Är så glad att denna träff äntligen blev av och dessa underbara människor har numera en stående inbjudan hos oss då det vankas Valborg etc.


4/1 Soffan var min bästa vän hela dagen utom en dryg halvtimme då jag hämtade killarna från träningen och handlade mat till oss. Mannen låg också i soffan med en ordentlig tandvärk, stackare!


5/1 Tog det lugnt första delen av dagen, mannen var i väg hos tandläkaren med sin onda tand. Det visade sig att det blivit en inflammation i pulpan så det blev till att borra hål i den och rensa. En penicillinkur och ett återbesök om en månad då tanden skall rotfyllas. Den har dock slutat verka för tillfället. Skönt för honom och mig… Han var på gladare humör vilket gör mig mer avslappnad. Det blev så bra att vi bestämde oss för att boka en kärleksresa, bara för oss två, till Zakynthos i början av juni.  Vi har ju varit gifta i 10 år nu i februari och det känns underbart att ha en resa att se framemot. Bearbetar just nu F och J att hänga med och ta det som deras honeymoon om än lite försenad. Vi får väl se…

På kvällen var vi bjudna på middag hos mamma och dessförinnan var vi en liten sväng på Mobilia, små J´na ville kolla in lite nya playstationspel. En fin amaryllis blev det till mamma. När vi kom hem från mamma satt jag och mannen i soffan och pratade. Vi kom fram till att vi trots vår ”bröllopsresa” faktiskt skulle anordna en fest eftersom vi vill fira, att vi (snart)varit gifta i 10 år, tillsammans med våra nära och kära.  Vi började tänka på och skriva ner vilka vi ska bjuda, på mat och dricka, roliga festligheter, dukning etc… Varför är sånt här så kul? Jo för att festa med sina nära och kära är det bästa som finns!


6/1 Mannen har varit på Skånecupen större delen av dagen och barnen har varit med Mormor, stora M och lilla M på bio. Jag fick en lugn stund för mig själv som dock gick väldigt fort. Handlade kuvert till våra inbjudningar, till den fest vi började planera i går, som jag hoppas ska kunna komma ut fredag eller måndag.


Nu har ni fått en rejäl sammanfattning av mina två veckors ledighet! Som ni säkert förstår har det varit fullt upp och himla kul. Det jag kan känna så här dagen innan det är dax att börja jobba igen är:

Har det varit semester?

Är jag uppvilad och redo för en ny termin?

Hur ska jag kunna gå upp i morgonbitti?


Men strunt samma jag har haft så förbaskat kul och är glad att jag hunnit med så mycket och så många. Detta har gett min energi och livsgläjde som jag säkert är tacksam över då klockan ringer i morgon.

Det finns klart de jag inte hunnit med att träffa, men er tid kommer och ni finns med mig i mina dagar till dess, jag lovar.


Pussar och kramar och tack för att ni finns!






Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards