Alla inlägg under april 2008

Av Linda Berggrensson - 23 april 2008 21:16

Jag är så fruktansvärt trött, trots att solen skiner för fullt och jag numera mår bättre än jag gjort på länge. Den här tröttheten plågar mig just nu och jag känner verkligen att jag vill vara lite ledig.

På Valborg fyller min andra hälft år och då brukar vi ha folk hemma, då har jag tagit ledigt. Men det blir ju inte direkt någon vila.


Får väl längta efter v 28. det är ju bara 11 fredagar kvar...


Sov sött! 

Av Linda Berggrensson - 22 april 2008 17:52

eller?


Vi har ett bekymmer med vårt schema. Vi ska lägga ut 39 timmar i veckan och av dessa ska vi ha fyra planeringstimmar. Förskolan jag jobbar på är öppen mellan 6.15 och 18. De barn som har förskoleplats 15 h/v är på plats 8-11. Vi är belägna i ett område med ganska många 15h barn, vilket gör att mycket personal måste finnas på förskolan på morgonen. Nu är det så att på vårt nuvarande schema krockar avd.planering med enskild planering och raster. Vilket gör denna situation ohållbar. Jag menar att det måste gå att lösa med ett annat schema. jag skulle föredra planering mellan 14.30 o 16.30...optimist eller pessimist? Ja, det kan man undra.

Har ni några bra förslag är jag såå tacksam!!!


Nu ska jag och mannen på föräldramöte. Två av killarnas klasser har idag, på samma dag. Knasigt!


Häpp! 

Av Linda Berggrensson - 21 april 2008 21:20

Började jobba halv nio...efter att jag kört killarna till skolan. En av kollegorna hade vab idag och vi fick under dagen en tredje person till hjälp inne på vår avdelning. Många barn idag och några som varit borta i hela två veckor. Måndagar är alltid lite knasiga dagar och med dagens förutsättningar blev det inte bättre. Min stackars kollega fick stänga idag...igen, pga att folk är sjuka i huset.


Normalt skulle jag sluta jobba 17.30 i dag. Men vi hade Ap-möte. Ett ganska tråkigt sådant. Det känns som att vi jobbar i en svag motvind emellanåt. Det är mer och mer sällan man känner att man får tid till sin pedagogiska verksamhet  eftersom man måste hjälpa till på alla håll och kanter väldigt ofta. Inte heller på detta Ap-möte lyckades vi komma fram till en vettig lösning...


Nu ska jag snart krypa ner i säng.


Ps. Kära S om du läser detta ger jag dig en kram. 

Av Linda Berggrensson - 20 april 2008 21:26

börjar sina och snart är det åter måndag, alltså ny arbetsvecka.


Det positiva är att denna helgen gett mig energi. Den har varit både händelserik och lugn. I fredags hade vi bus-kul på jobb, det var riktigt kul och jag tror att mina kollegor uppskattade vad jag planerat för dem. På kvällen var vi och bowla, vilket också är kul även om jag är mindre bra på sånt där. Jag lyckades såklart att också denna gången fara efter klotet mot käglorna, det är sååå läskigt. Tur man kan ge andra ett gott skratt i alla fall. Trots mina insatser vann mitt lag och som ni förstår var det inte tackvare mig...


I går var en lugn dag, gjorde en supergod middag till mannen när han kom hem från tv inspelningen. Efter maten blev det lite kubbspel på gräsmattan med våra grabbar. Fattar inte vad mitt problem är, liksom med bowling lyckas jag sällan göra bra i från mig på kubb. Kubbstavarna åkte dock på rätt håll, framåt, i går vilket de kan vara si så där med annars. Det blev en och annan kall Tysklandsöl. Senare kom våra grannar ut med vars en kopp kaffe, vlket resulterade i att vi satt ute och mös till kl 00.00 En riktig försommarkväll.


Morgonen idag började med fotbollsmatch, mina två yngsta J spelade i samma lag mot Mabi. Våra killar vann, de är ju bara så bra. Tyvärr lyckades min minsting att stuka sin fot vi ett snedsteg och fick kyla ner foten direkt. Lite svullna blev det ändå men inget allvarligt. Han har kunnat springa och jaga tjejer senare under dagen, så det värsta har nog gått över.


Sista Amigo inspelningen ida. MIna två äldsta J var där med sina kompisar. Jag har med andra ord haft en lugn och skön söndag i solen med min minsta prins. Detta syns på mina kinder kan jag säga.


Nu sitter jag för mig själv och sammanfattar helgen. Barnen sover och mannen har avslutning med A-gänget. Hoppas de har roligt. Snart ska jag krypa ner under mitt täcke och vila mina ögonlock.


Godnatt 

Av Linda Berggrensson - 19 april 2008 16:31

...är jag för att jag dagligen får möjlighet att inse vilken fin omgivning jag har. En underbar man och de finaste barnen man kan tänka sig. En fantastisk mamma och två fina bröder med familjer. En pappa som jag inte träffar så ofta men som jag tänker på och som därmed finns i mina tankar. En härlig storfamilj, väldigt goa vänner och mycket bra kollegor...

Av Linda Berggrensson - 19 april 2008 12:19

Idag delar våra grannar och även goda vänner upp sina gemensamma ägodelar mellan sig, om två veckor går deras vägar skiljda åt och de forstätter sina liv på olika håll. Fy vad det gör ont att se min vän behöva göra detta mot sin vilja. Mina tankar är hos dem och mest hos dig lilla M.

Av Linda Berggrensson - 19 april 2008 11:39

Mitt mellan J har just förälskat sig i en ung artist, Declan Galbraith. Låten An angel går om och om igen och visst är både låten och killen fantastiska!

Av Linda Berggrensson - 19 april 2008 11:30


Bästa filmen sedd i år: Song for a ragga boy

Bästa boken läst i år:
Tillbaka till livet – Alisons historia

Bästa sysselsättningen på Internet:
Bloggande i olika former

Bästa kalla drycken
: Iskall öl

Bästa resemålet:
Smålandstenar…lugn o ro i skogen

Bästa motionsformen:
Promenader

Bästa radiostationen:
P4

Bästa årstiden:
Gillar alla årstider av olika anledningar

Bästa dagen i veckan:
Fredagar

Bästa teveprogram just nu:
Prison Break

Bästa klädaffären:
Vet inte har tufft med vårmodet ,men HM är bra. Följer modet till humana priser

Bästa mataffären:
Coop och Willys

Bästa klädesplagget:
Vita linnébyxor el jeans

Bästa glassen:  
Gillar inte glass

Bästa chipsen:
Vanliga potatischips

Bästa chokladen:
Älskar nästan all sorts choklad

Bästa Malmöförort:
Limhamn

Bästa mobilen:
Sånt kan jag inte och bryr mig inte heller för den delen

Bästa bilen:
Vår mazda

Bästa smycken:
Min vigselring

Bästa tevespel:  
Buzz

Bästa varma drycken:
Caffe Latte och Chai Latte

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards